Pulled pork

För ganska så längesedan så såg jag ett recept på Kryddburken på pulled pork. Bara namnet får en att haja till och bli nyfiken! Eftersom Konsum hade extrapris på skinkstek och jag går hemma och är mammaledig med sötaste lilla killen så bestämde jag mig i fredags för att testa receptet. Tyvärr så hade jag inte alla kryddor hemma som Linda använde i sitt recept, så jag improviserade lite. Både jag och sambon tyckte att det blev riktigt gott! Att det sedan är väldigt smidigt eftersom köttet inte behöver passas är ju ett extra plus!

Pulled pork (min variant)
1,4 kg skinkstek
½ dl olja
½ dl chilisås
1 msk äppelcidervinäger
2 msk socker
2-3 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
2-3 tsk Rök Grillkrydda från Borgeby Kryddgård
nymald svartpeppar
grillkrydda
salt

Ugn 125°.
Jag använde mig av lergrytan, så den fick ligga i blöt i kallt vatten en stund först. Tänk på att lergryta skall sättas in i kall ugn!
Blanda alla kryddor med olja och chilisås. Gnid in kryddblandningen i steken och in i ugnen. Jag hade min stek inne i 6 timmar. Köttet skall vara så mört så att det nästan trillar isär när man petar på det.
Efter att steken är färdig i ugnen så får den vila en liten stund innan man betar isär köttet och rör ner det i såsen som har bildats i grytan.
Vi åt köttet i pitabröd tillsammans med sallad, tomat, skivad lök, riven ost, salsa och creme fraiche.

Nu är jag ju helt ny på detta med att blogga, så självklart glömde jag att ta kort.

RSS 2.0