Smartsons bloggnätverk

Fick ett mail från Smartson där de undrade om jag ville vara med i deras bloggnätverk och få chansen att testa olika produkter. Självklart vill jag det!!


Testa Gevalia Millicano - Powered by Smartson


Marinerade burkchampinjoner


Jag älskar champinjoner (både färska och i burk), men min sambo hatar allt vad svamp heter. Till söndagsmiddagen härom veckan så bestämde jag mig dock för att marinera lite burkchampinjoner och hjälp vad goda de blev!! Hade efter tips på Kryddburken köpt Bonduelle minichampinjoner och de var riktigt goda! Små, fasta och fina.
Jag har inga exakta mått på ingredienserna, utan man får känna sig fram! :-)

1 burk Bonduelle minichampinjoner
rapsolja
äppelcidervinäger
hackad vitlök
hackad rödlök
persilja
persilade
salt & peppar

Blanda allt och låt stå en stund för att "mogna".
Jag åt champinjonerna tillsammans med skinkschnitzel, hasselbackspotatis och Lohmanders vitlöksbearnaise (för övrigt den godaste beasåsen på burk!).

Blåbärspajer med vaniljkrämFörra veckan så åt jag och mamma lunch på Max och lyxade då till det med en varsin hallonpaj till kaffet. I pajen så var det förutom hallonen en vaniljkräm och jag blev inspirerad till att göra något liknande hemma. I frysen finns det gott om blåbär, så det var ju givet att det skulle bli blåbärspajer.
Förutom dessa små "munsbitar" till pajer (de är gjorde i amerikanska muffinsformar), så gjorde jag vanliga blåbärspajer i mellanstora aluminiumformar (ca 15 cm i diameter). Jag gjorde då 1½ sats av pajdegen nedan och det gav 4 lite större pajer och 5 st i muffinsformar.

Som fyllning gjorde jag en marsankräm (Ekströms) på 2½ dl mjölk och då blev det en hel del kräm över.
Jag valde att ha frysta bär i pajerna eftersom de gärna vätskar av sig så mycket om man tinar dem innan. Innan jag hade i bären i pajerna så blandade jag dem med lite potatismjöl.

Pajdeg
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200°.
De torra ingredienserna blandas och röres sedan ner i det smälta smöret.
Tryck ut pajdegen i antingen en stor vanlig pajform eller i portionsformar/muffinsformar.

Bred eventuellt ut lite vaniljkräm i pajskalet och fyll sedan på med blåbär. Grädda i 15-30 minuter tills pajdegen har fått fin färg. Tiden beror nog lite på om man använder färska eller frysta bär.

RSS 2.0