Tävlar om en glassmaskin från OBH Nordica



Bambi har en tävling på sin blogg där man kan vinna en glassmaskin från OBH Nordica. Åh vad gärna jag skulle vilja ha en sådan! Tänk er att få hemmagjord glass på 15 minuter!
Klicka här för att vara med och tävla du med!

Mexikansk varm choklad

Från Allers nr 10 2011

4 pers

Hetta upp 2½ dl vispgrädde i en kastrull med 4 kanelstänger och bryt i 100 g mörk choklad 70%. Rör tills chokladen smält. Fördela chokladen i 4 små glas och strö över lite chiliflagor.

Paj med bacon och feta



Igår hade jag besök av Sandra och hennes två små tjejer. Eftersom man aldrig vet hur mycket tid man har på sig att laga och äta mat med småbarn i huset så satsade jag på en paj åt mig och Sandra. Mycket går ju att förbereda, så baconet stektes dagen innan och pajdegen gjordes på morgonen. På så vis så fick pajdegen vila i kylen, vilket jag brukar vara väldigt slarvig med annars. Nog om detta. Pajen blev i alla fall väldigt god och förtjänar att publiceras här så att den inte blir bortglömd.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör i tärningar
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 paket bacon
1 ask cocktailtomater
1 paket fetaost
3 ägg
2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
salt, peppar och basilika
riven ost

Sätt ugnen på 200°.
Mixa vetemjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Jag tryckte ut den i en pajform med en gång och lät den sedan vila i kylen. Annars så kan man låta degen vila i kyl ca 30 minuter innan man trycker ut den i formen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Klipp baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Fyll pajskalet med bacon och cocktailtomater i halvor. Smula över fetaost.
Vispa ihop äggstanningen (ägg, grädde, pressad vitlöksklyfta och kryddor) och häll i pajskalet. Toppa med lite riven ost och grädda pajen i 20-25 minuter tills den har stannat och fått lite färg.

Servera med en sallad. Jag hade en sallad bestående av vanlig isberg, halverade cocktailtomater och Coop's frysta extrasöta majs. Den helt klart godaste majsen!
Dressingen består av lite creme fraiche blandad med lite ovispad grädde (för lösare konsistens), lite peppar och Ranch salladskrydda från Borgeby Kryddgård. Salladskryddan är en helt underbar krydda som passar till dressing (kletig eller olja/vinäger), kalla såser och kryddsmör.

RSS 2.0