Hemmagjord kebab



Var för ett tag sedan på kryddparty och blev då påmind om denna supergoda, och enkla, kebab. Snabbt och smidigt som man gärna vill att fredagsmyset skall vara!
Denna gången så serverades kebaben med tortillabröd, sallad, tomat, gurka, rödlök, ananas, riven ost och två såser. Supergott!!

Kebab
400 g köttfärs
1 påse tacokryddor
lite vitlökspulver
eventuellt lite lökpulver
ca 1 msk vatten

Sätt ugnen på 225°.
Blanda kryddorna med vatten och arbeta sedan in i köttfärsen. Lägg köttfärsen på ett bakplåtspapper och platt ut lite. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck/kavla ut köttfärsen till en tunn kaka. In i ugnen (fortfarande med det övre papperet på) i 5-8 minuter. Skär/klipp/strimla kebabköttet i lagomt stora bitar. (Jag brukar använda pizzaskäraren.)

Till såserna har jag inga exakta mått utan man får smaka sig fram.

Röd sås
(stark)
tomatpuré + lite vatten till lagom konsistens
sambal oelek
tabasco
chilipulver
lite socker
salt
peppar

Vit sås
creme fraiche
gräddfil
finhackad lök (gul eller röd)
vitlök
persilade
salt
peppar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0