Test av Pearl River Bridge Mushroom soy

Via Smartson fick jag möjligheten att testa soja av märket Pearl River Bridge Mushroom Soy. Det är en mörk soja som passar bättre i mat än på mat.
Ett av recepten som jag har använt denna soja till är Indonesisk gryrta som jag har bloggat om tidigare (recept HÄR).
Jag tycker att sojan är mycket god och passar perfekt till tex grytor och marinader.
 

Testa Pearl River Bridge Mushroom Soya via Smartson

Jag fick ett mail från Smartson med möjlighet att testa Pearl River Bridge soya. Självklart vill jag testa den!

Du kan också få möjlighet att testa soyan genom att klicka på bilden nedan och ansöka.


Testa MyMoment från Lindahls Mejeri

http://dl.dropbox.com/u/7739069/smartson/MyMoment.jpg

Via Smartson får ett gäng bloggare testa en ny drickyoghurt från Lindahl Mejeri - MyMoment. Jag vill väldigt gärna testa den!

Vill även du få chansen att testa MyMoment? Skriv i din ansökan här!

Potatismoussaka

Har varit väldigt dålig på att lägga ut recept nu! Har en massa bilder liggandes, men ska bara få tiden att lägga in dem + att man ska komma ihåg receptet oxå!

VÄLDIGT usel bild på potatismoussaka, men...


Hittade ett recept på Tasteline på potatismoussaka som jag testade. Jag ändrade dock lite i det, bland annat så tog jag mindre med lök, mer vitlök och mer färs.

4 pers

1 gul lök
½ tsk vitlökspulver
400-500 g köttfärs
2 msk matfett
1 msk vetemjöl
1 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning)
1-2 tsk salt
1-2 msk tomatpuré
1 krm svartpeppar
2 krm timjan

Ostsås:
3 msk margarin
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
2 dl riven ost
salt
peppar

10 kokta potatisar

1 dl riven ost till gratinering

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs i margarinet i en stekpanna. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt buljong, tomatpuré, salt och kryddor. Låt puttra på svag värme ca 10 minuter.
Smält margarinet till ostsåsen. Bottenred med mjöl. Späd med mjölken lite i taget. Rör noggrant mellan spädningarna. Låt koka tills såsen blivit tjock. Rör ner osten. Salta och peppra.
Skiva den kokta potatisen. Smörj en ugnsfast form.
Varva potatis, köttfärsröra och ostsås. Översta lagret ska vara ostsås. Strö över lite riven ost och gärna lite oregano. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

Mycket gott tyckte till och med lilleman! Perfekt mat att ha i matlådan!


Frasiga våfflor

Eftersom det är våffeldagen idag, så är det väl mer eller mindre obligatoriskt att äta våfflor. :-)
Hittade ett recept hos Sötasaker som jag testade. Jag tillsatte dock lite vaniljpulver i dem. Supergott! Riktigt frasiga och fina våfflor.
Att stå ute på altanen och steka våfflor och sedan äta dem i solen, det är livskvalitet det!

100g smält smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 dl kolsyrat vatten

Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör försiktigt till en slät smet och grädda i våffeljärn.

Test av Pågen Äntligen

Tömde kameran nyss och insåg att det fanns väldigt många mat-bilder där som det skall bloggas om. Jag tar och startar med Pågen Äntligen som jag fick testa via Smartson.


Pågen Äntligen är (som ni säkert sett på TV-reklamen) ett ljust bröd som är som ett mörkt bröd. Typ. Det är i alla fall ett ljust bröd med mer fibrer än ett vanligt ljust bröd. Just detta Äntligen som jag fick testa var Äntligen fullkorn, så det var lite grövre än de fyrkantiga Äntligen-bröden.
Jag tyckte det var helt okej, men sambon tyckte att det var sådär. Han gillade de fyrkantiga bättre. Sonen (14 mån) totaldissade brödet, men han gillar bara ljust bröd än så länge så det var inte så oväntat.

En morgon så avnjöt jag mina Äntligen med några av favoritpåläggen: mimosasallad med rökt skinka (denna dagen flatrökt skinka) och naturell mjukost med skivad gurka och Alpnaering salladskrydda. Till detta en liten skål med yoghurt och müsli och ett stort glas citronvatten. Mums!

Test-regn från Smartson!


Just nu så bara regnar det in saker som jag får testa från Smartson! Så spännande! Och ingen är gladare än den här familjen, för vi är helt tokiga i att testa nya saker!
De saker som jag för tillfället testar är:
*Äntligen Fullkorn
*Frysta grönsaker "Perfekta till" från Findus
*Snabbkaffe Gevalia Millicano
*Förhoppningsvis så dyker det även upp en sms-kupong på Cloetta Pop Crunchy

Två sorters pannacotta

För några helger sedan så gjorde jag pannacotta med gelésocker. Superenkelt!!
Först ut var vaniljpannacotta med blodapelsingelé.



Pannacotta
4 dl grädde
5 msk gelésocker multi
½ tsk vaniljpulver

Blanda i en kastrull och koka 30 sekunder. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt att stelna.

Blodapelsingelé
5 msk pressad blodapselsin
2 msk gelésocker multi

Blanda och koka i 30 sekunder. Häll ovanpå pannacottan och ställ kallt till servering.

Helgen efter så blev det lakritspannacotta med hallongelé. Hallon och lakrits kan väl aldrig bli fel?!



Pannacottan är gjord på samma sätt som vaniljpannacottan förutom att jag tillsatte 10 mortlade turkisk peber-karameller som fick smälta i grädden.

Hallongelé
ca 1 dl frysta, tinade hallon
2 msk gelésocker multi

Tina hallonen och passera dem genom en sil. Tillsätt eventuellt lite vatten så att totala mängden saft blir 4,5-5 msk. Blanda med gelésocker i en kastrull och låt koka i 30 sekunder.

I botten av glaset lade jag en turkisk peber-karamell som halvt om halvt löstes upp av gelén. Gott som tusan!!

Hemmagjord kebab



Var för ett tag sedan på kryddparty och blev då påmind om denna supergoda, och enkla, kebab. Snabbt och smidigt som man gärna vill att fredagsmyset skall vara!
Denna gången så serverades kebaben med tortillabröd, sallad, tomat, gurka, rödlök, ananas, riven ost och två såser. Supergott!!

Kebab
400 g köttfärs
1 påse tacokryddor
lite vitlökspulver
eventuellt lite lökpulver
ca 1 msk vatten

Sätt ugnen på 225°.
Blanda kryddorna med vatten och arbeta sedan in i köttfärsen. Lägg köttfärsen på ett bakplåtspapper och platt ut lite. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck/kavla ut köttfärsen till en tunn kaka. In i ugnen (fortfarande med det övre papperet på) i 5-8 minuter. Skär/klipp/strimla kebabköttet i lagomt stora bitar. (Jag brukar använda pizzaskäraren.)

Till såserna har jag inga exakta mått utan man får smaka sig fram.

Röd sås
(stark)
tomatpuré + lite vatten till lagom konsistens
sambal oelek
tabasco
chilipulver
lite socker
salt
peppar

Vit sås
creme fraiche
gräddfil
finhackad lök (gul eller röd)
vitlök
persilade
salt
peppar

Smartsons bloggnätverk

Fick ett mail från Smartson där de undrade om jag ville vara med i deras bloggnätverk och få chansen att testa olika produkter. Självklart vill jag det!!


Testa Gevalia Millicano - Powered by Smartson


Marinerade burkchampinjoner


Jag älskar champinjoner (både färska och i burk), men min sambo hatar allt vad svamp heter. Till söndagsmiddagen härom veckan så bestämde jag mig dock för att marinera lite burkchampinjoner och hjälp vad goda de blev!! Hade efter tips på Kryddburken köpt Bonduelle minichampinjoner och de var riktigt goda! Små, fasta och fina.
Jag har inga exakta mått på ingredienserna, utan man får känna sig fram! :-)

1 burk Bonduelle minichampinjoner
rapsolja
äppelcidervinäger
hackad vitlök
hackad rödlök
persilja
persilade
salt & peppar

Blanda allt och låt stå en stund för att "mogna".
Jag åt champinjonerna tillsammans med skinkschnitzel, hasselbackspotatis och Lohmanders vitlöksbearnaise (för övrigt den godaste beasåsen på burk!).

Blåbärspajer med vaniljkräm



Förra veckan så åt jag och mamma lunch på Max och lyxade då till det med en varsin hallonpaj till kaffet. I pajen så var det förutom hallonen en vaniljkräm och jag blev inspirerad till att göra något liknande hemma. I frysen finns det gott om blåbär, så det var ju givet att det skulle bli blåbärspajer.
Förutom dessa små "munsbitar" till pajer (de är gjorde i amerikanska muffinsformar), så gjorde jag vanliga blåbärspajer i mellanstora aluminiumformar (ca 15 cm i diameter). Jag gjorde då 1½ sats av pajdegen nedan och det gav 4 lite större pajer och 5 st i muffinsformar.

Som fyllning gjorde jag en marsankräm (Ekströms) på 2½ dl mjölk och då blev det en hel del kräm över.
Jag valde att ha frysta bär i pajerna eftersom de gärna vätskar av sig så mycket om man tinar dem innan. Innan jag hade i bären i pajerna så blandade jag dem med lite potatismjöl.

Pajdeg
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200°.
De torra ingredienserna blandas och röres sedan ner i det smälta smöret.
Tryck ut pajdegen i antingen en stor vanlig pajform eller i portionsformar/muffinsformar.

Bred eventuellt ut lite vaniljkräm i pajskalet och fyll sedan på med blåbär. Grädda i 15-30 minuter tills pajdegen har fått fin färg. Tiden beror nog lite på om man använder färska eller frysta bär.

Godaste skysåsen

Detta är mest en notering till mig själv (på begäran av sambon). Stekte fläskkotletter idag och lyckades fixa till en riktigt god skysås. Hade inte stekpannan varit så varm så hade sambon garanterat slickat rent den!

Stekte fläskkotletter kryddade med salt, peppar och vitlökspeppar.
Efter att de fått färg så hällde jag på lite vatten, lite soya och lite kalvfond. Allt fick puttra ihop en stund och koka ihop. Tog sedan upp kotletterna och redde av det hela med lite maizena.
Serverades sedan med fläskkotletter och klyftpotatis.

Pasta med tonfisksås

Oj, långt mellan inläggen här! Hade tänkt att blogga om nyårsmaten, men nu ser jag att jag missade att ta kort på den. Vi får väl se om det dyker upp ett bildlöst inlägg - för gott som katten var det!

Jaja, pastasås med tonfisk blev det till lunch idag. Supersmarrigt och enkelt! Receptet kommer från lchfrecept.com och funkar lika bra att servera med något LCHF-vänligare än pasta.


Pasta med tonfisksås och skållad tomat med citronsalt och svartpeppar på. Mums!

2 pers

1 burk tonfisk
1 burk creme fraiche
saften från ½ citron
½ fiskbuljongtärning
dill
peppar
ev. salt

Låt tonfisken rinna av ordentligt och blanda med övriga ingredienser i en kastrull. Låt koka i några minuter. Smaka eventuellt av med lite salt.
Servera med pasta eller LCHF-vänligt alternativ.

Citronmarinerad kyckling

Idag så testade jag en variant på kyckling som blev helt underbart god! Om det hade varit lite bättre väder ute så hade jag gärna trätt upp kycklingen på spett och grillat dem, men nu fick de bli stekta i stekpannan istället. Kycklingen serverades med klyftpotatis, en fetaoströra och tomatsallad.
Har inga exakta mått, men här kommer recepten på "en höft".



Kycklingen
1 förp kycklingfilé
Marinad:
ca 1 dl citronsaft
3/4 dl rapsolja
1 stor vitlöksklyfta
2 tsk flingsalt
½ msk torkad oregano

Dela klycklingfiléerna i mindre bitar (alt. strimla dem).
Riv vitlöksklyftan och blanda ihop marinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och slå över marinaden. Låt marinera några timmar.
Trä ev upp kycklingen på blötlagda träspett och stek/grilla dem. Eller stek kycklingen som den är i stekpannan.

Fetaoströra
2 dl creme fraiche
½ förp fetaost
en liten bit rödlök
en liten pressad vitlöksklyfta alt. vitlökspulver
vitlökspeppar
persilja

Mosa fetaosten och blanda med finhackad rödlök, vitlök, kryddor och creme fraiche. Låt stå i kylen en stund och gotta till sig.

Tomatsallad
tomater
hackad rödlök
Ranch salladskrydda (från Borgeby kryddgård)
nymalen svartpeppar
crema de balsamico
rapsolja

Skiva tomaterna och lägg på ett fat. Strö över hackad rödlök, salladskrydda och svartpeppar. Ringla över crema de balsamico och olja och låt stå en stund.

RSS 2.0