Indonesisk gryta

Här kommer ett recept på en enkel och smakrik gryta. Det funkar även att göra den på nötkött, till exempel lövbiff.
Gryta skall med fördel förberedas dagen innan så att den får "gotta till sig" i marinaden över natten.
Bilden blev tyvärr inte den bästa, men här serverar jag grytan tillsammans med äppelklyftor, gurkstavar, banan och avokado.



4 pers

400 g griskött av picnicbog eller skinka

Marinad
½ dl soja
2 dl drickfärdig äppeljuice
1 msk äppelcidervinäger
2 gula lökar, hackade
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk curry
½ tsk ingefära
½ tsk grovmalen svartpeppar

Redning
1½ msk vetemjöl
½ dl vatten

Tillbehör
Frukt och grönsaker i stavar, t ex morot, paprika, gurka, banan, papaya

Häll soja, äppeljuice, vinäger, lök, vitlök, curry, ingefära och svartpeppar i en rostfri kastrull.
Skär köttet i strimlor.
Lägg i köttet och blanda väl. Täck med lock eller plastfilm. Låt stå 3-4 timmar i rumstemperatur eller i kylskåp över natten.
Koka riset.
Koka upp kött och marinad under omrörning. Rör ut mjölet i vattnet. Rör ner blandningen i grytan. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Rör om då och då.
Förbered grönsaker och frukt.
Servera grytan med grönsaker, frukt, kokt ris samt bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0