Indonesisk gryta
Gryta skall med fördel förberedas dagen innan så att den får "gotta till sig" i marinaden över natten.
Bilden blev tyvärr inte den bästa, men här serverar jag grytan tillsammans med äppelklyftor, gurkstavar, banan och avokado.

4 pers
400 g griskött av picnicbog eller skinka
Marinad
½ dl soja
2 dl drickfärdig äppeljuice
1 msk äppelcidervinäger
2 gula lökar, hackade
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk curry
½ tsk ingefära
½ tsk grovmalen svartpeppar
Redning
1½ msk vetemjöl
½ dl vatten
Tillbehör
Frukt och grönsaker i stavar, t ex morot, paprika, gurka, banan, papaya
Häll soja, äppeljuice, vinäger, lök, vitlök, curry, ingefära och svartpeppar i en rostfri kastrull.
Skär köttet i strimlor.
Lägg i köttet och blanda väl. Täck med lock eller plastfilm. Låt stå 3-4 timmar i rumstemperatur eller i kylskåp över natten.
Koka riset.
Koka upp kött och marinad under omrörning. Rör ut mjölet i vattnet. Rör ner blandningen i grytan. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Rör om då och då.
Förbered grönsaker och frukt.
Servera grytan med grönsaker, frukt, kokt ris samt bröd.