Frasiga våfflor

Eftersom det är våffeldagen idag, så är det väl mer eller mindre obligatoriskt att äta våfflor. :-)
Hittade ett recept hos Sötasaker som jag testade. Jag tillsatte dock lite vaniljpulver i dem. Supergott! Riktigt frasiga och fina våfflor.
Att stå ute på altanen och steka våfflor och sedan äta dem i solen, det är livskvalitet det!

100g smält smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 dl kolsyrat vatten

Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör försiktigt till en slät smet och grädda i våffeljärn.

Test av Pågen Äntligen

Tömde kameran nyss och insåg att det fanns väldigt många mat-bilder där som det skall bloggas om. Jag tar och startar med Pågen Äntligen som jag fick testa via Smartson.


Pågen Äntligen är (som ni säkert sett på TV-reklamen) ett ljust bröd som är som ett mörkt bröd. Typ. Det är i alla fall ett ljust bröd med mer fibrer än ett vanligt ljust bröd. Just detta Äntligen som jag fick testa var Äntligen fullkorn, så det var lite grövre än de fyrkantiga Äntligen-bröden.
Jag tyckte det var helt okej, men sambon tyckte att det var sådär. Han gillade de fyrkantiga bättre. Sonen (14 mån) totaldissade brödet, men han gillar bara ljust bröd än så länge så det var inte så oväntat.

En morgon så avnjöt jag mina Äntligen med några av favoritpåläggen: mimosasallad med rökt skinka (denna dagen flatrökt skinka) och naturell mjukost med skivad gurka och Alpnaering salladskrydda. Till detta en liten skål med yoghurt och müsli och ett stort glas citronvatten. Mums!

Test-regn från Smartson!


Just nu så bara regnar det in saker som jag får testa från Smartson! Så spännande! Och ingen är gladare än den här familjen, för vi är helt tokiga i att testa nya saker!
De saker som jag för tillfället testar är:
*Äntligen Fullkorn
*Frysta grönsaker "Perfekta till" från Findus
*Snabbkaffe Gevalia Millicano
*Förhoppningsvis så dyker det även upp en sms-kupong på Cloetta Pop Crunchy

Två sorters pannacotta

För några helger sedan så gjorde jag pannacotta med gelésocker. Superenkelt!!
Först ut var vaniljpannacotta med blodapelsingelé.



Pannacotta
4 dl grädde
5 msk gelésocker multi
½ tsk vaniljpulver

Blanda i en kastrull och koka 30 sekunder. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt att stelna.

Blodapelsingelé
5 msk pressad blodapselsin
2 msk gelésocker multi

Blanda och koka i 30 sekunder. Häll ovanpå pannacottan och ställ kallt till servering.

Helgen efter så blev det lakritspannacotta med hallongelé. Hallon och lakrits kan väl aldrig bli fel?!



Pannacottan är gjord på samma sätt som vaniljpannacottan förutom att jag tillsatte 10 mortlade turkisk peber-karameller som fick smälta i grädden.

Hallongelé
ca 1 dl frysta, tinade hallon
2 msk gelésocker multi

Tina hallonen och passera dem genom en sil. Tillsätt eventuellt lite vatten så att totala mängden saft blir 4,5-5 msk. Blanda med gelésocker i en kastrull och låt koka i 30 sekunder.

I botten av glaset lade jag en turkisk peber-karamell som halvt om halvt löstes upp av gelén. Gott som tusan!!

Hemmagjord kebab



Var för ett tag sedan på kryddparty och blev då påmind om denna supergoda, och enkla, kebab. Snabbt och smidigt som man gärna vill att fredagsmyset skall vara!
Denna gången så serverades kebaben med tortillabröd, sallad, tomat, gurka, rödlök, ananas, riven ost och två såser. Supergott!!

Kebab
400 g köttfärs
1 påse tacokryddor
lite vitlökspulver
eventuellt lite lökpulver
ca 1 msk vatten

Sätt ugnen på 225°.
Blanda kryddorna med vatten och arbeta sedan in i köttfärsen. Lägg köttfärsen på ett bakplåtspapper och platt ut lite. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck/kavla ut köttfärsen till en tunn kaka. In i ugnen (fortfarande med det övre papperet på) i 5-8 minuter. Skär/klipp/strimla kebabköttet i lagomt stora bitar. (Jag brukar använda pizzaskäraren.)

Till såserna har jag inga exakta mått utan man får smaka sig fram.

Röd sås
(stark)
tomatpuré + lite vatten till lagom konsistens
sambal oelek
tabasco
chilipulver
lite socker
salt
peppar

Vit sås
creme fraiche
gräddfil
finhackad lök (gul eller röd)
vitlök
persilade
salt
peppar

RSS 2.0