Två sorters pannacotta

För några helger sedan så gjorde jag pannacotta med gelésocker. Superenkelt!!
Först ut var vaniljpannacotta med blodapelsingelé.



Pannacotta
4 dl grädde
5 msk gelésocker multi
½ tsk vaniljpulver

Blanda i en kastrull och koka 30 sekunder. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt att stelna.

Blodapelsingelé
5 msk pressad blodapselsin
2 msk gelésocker multi

Blanda och koka i 30 sekunder. Häll ovanpå pannacottan och ställ kallt till servering.

Helgen efter så blev det lakritspannacotta med hallongelé. Hallon och lakrits kan väl aldrig bli fel?!



Pannacottan är gjord på samma sätt som vaniljpannacottan förutom att jag tillsatte 10 mortlade turkisk peber-karameller som fick smälta i grädden.

Hallongelé
ca 1 dl frysta, tinade hallon
2 msk gelésocker multi

Tina hallonen och passera dem genom en sil. Tillsätt eventuellt lite vatten så att totala mängden saft blir 4,5-5 msk. Blanda med gelésocker i en kastrull och låt koka i 30 sekunder.

I botten av glaset lade jag en turkisk peber-karamell som halvt om halvt löstes upp av gelén. Gott som tusan!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0