Citronmarinerad kyckling

Idag så testade jag en variant på kyckling som blev helt underbart god! Om det hade varit lite bättre väder ute så hade jag gärna trätt upp kycklingen på spett och grillat dem, men nu fick de bli stekta i stekpannan istället. Kycklingen serverades med klyftpotatis, en fetaoströra och tomatsallad.
Har inga exakta mått, men här kommer recepten på "en höft".



Kycklingen
1 förp kycklingfilé
Marinad:
ca 1 dl citronsaft
3/4 dl rapsolja
1 stor vitlöksklyfta
2 tsk flingsalt
½ msk torkad oregano

Dela klycklingfiléerna i mindre bitar (alt. strimla dem).
Riv vitlöksklyftan och blanda ihop marinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och slå över marinaden. Låt marinera några timmar.
Trä ev upp kycklingen på blötlagda träspett och stek/grilla dem. Eller stek kycklingen som den är i stekpannan.

Fetaoströra
2 dl creme fraiche
½ förp fetaost
en liten bit rödlök
en liten pressad vitlöksklyfta alt. vitlökspulver
vitlökspeppar
persilja

Mosa fetaosten och blanda med finhackad rödlök, vitlök, kryddor och creme fraiche. Låt stå i kylen en stund och gotta till sig.

Tomatsallad
tomater
hackad rödlök
Ranch salladskrydda (från Borgeby kryddgård)
nymalen svartpeppar
crema de balsamico
rapsolja

Skiva tomaterna och lägg på ett fat. Strö över hackad rödlök, salladskrydda och svartpeppar. Ringla över crema de balsamico och olja och låt stå en stund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0