Currydoftande morots- och apelsinsoppa med rostade cashewnötter
Från Allt om mat nr 2 2011
4 pers, 25 min
750 g morötter
2 msk smör
3/4 msk curry
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl färskpressad apelsinjuice
½ tsk salt
1 dl rostade cashewnötter
1 påse blandad sallad, tex rucola, senapsblad, spenat (70 g)
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Fräs bitarna i smör i en gryta ca 5 min. Strö över curryn och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt vatten, buljong och apelsinjuice. Låt koka under lock tills morötterna är mjuka, 10-15 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt.
Hacka nötterna grovt. Lägg salladen i botten på soppskålarna. Häll över soppan och toppa med nötter. Servera med bröd.
4 pers, 25 min
750 g morötter
2 msk smör
3/4 msk curry
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl färskpressad apelsinjuice
½ tsk salt
1 dl rostade cashewnötter
1 påse blandad sallad, tex rucola, senapsblad, spenat (70 g)
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Fräs bitarna i smör i en gryta ca 5 min. Strö över curryn och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt vatten, buljong och apelsinjuice. Låt koka under lock tills morötterna är mjuka, 10-15 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt.
Hacka nötterna grovt. Lägg salladen i botten på soppskålarna. Häll över soppan och toppa med nötter. Servera med bröd.
Kommentarer
Trackback