Avokadosoppa med parmesan
Från Allers nr 3 2011
4 pers, 25 min
4 avokador
7 dl varm grönsaksbuljong av fond eller tärning
1½ dl (mellan)grädde
½ vitlöksklyfta
½ tsk salt
peppar
permesan i bit
Dela 3 avokador på mitten och gröp ur köttet. Skär det i bitar och kör i mixer eller matberedare till ett jämnt mos. Späd lite i taget med buljongen och grädden.
Pressa i vitlöksklyftan och smaka av med salt och peppar. Värm soppan försiktigt utan att den kokar.
Dela den sista avokadon och dela köttet i skivor. Häll upp soppan i skålar och lägg i avokadobitarna och hyvlad permesan efter smak. Garnera med fint skuten gräslök.
4 pers, 25 min
4 avokador
7 dl varm grönsaksbuljong av fond eller tärning
1½ dl (mellan)grädde
½ vitlöksklyfta
½ tsk salt
peppar
permesan i bit
Dela 3 avokador på mitten och gröp ur köttet. Skär det i bitar och kör i mixer eller matberedare till ett jämnt mos. Späd lite i taget med buljongen och grädden.
Pressa i vitlöksklyftan och smaka av med salt och peppar. Värm soppan försiktigt utan att den kokar.
Dela den sista avokadon och dela köttet i skivor. Häll upp soppan i skålar och lägg i avokadobitarna och hyvlad permesan efter smak. Garnera med fint skuten gräslök.
Kommentarer
Trackback