Frysta frallor fördiga för ugnen
Från Matmagasinet nr 1 2011
24 st
50 g jäst
6 dl mjölk
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 msk socker
1½ dl rostade solroskärnor
13-14 dl mjust lantbrödsmjöl
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, solroskärnor och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 30 min.
24 st
50 g jäst
6 dl mjölk
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 msk socker
1½ dl rostade solroskärnor
13-14 dl mjust lantbrödsmjöl
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, solroskärnor och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 30 min.
Kommentarer
Trackback