Pajer med getost och potatis
Från Allers nr 1 2010
De här läckra pajerna med härlig smak av getost är underbara nygräddade och varma men fungerar också att servera kalla, till exempel på en buffé.
4 pers, 25 min
Sätt ugnen på 200°. Smält 100g smör och blanda med 2½ dl vetemjöl till en deg. Tryck ut degen i 4 portionspajformar, 15cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i 5 min. Skiva 2-3 kokta kalla potatisar och lägg i formarna. Skiva ½ liten purjo tunt och fördela över. Vispa ihop 1 ägg med 1 dl vispgrädde, lite salt och nymalen svartpeppar och häll över. Smula över ca 100g kantfri chèvre. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter ekker rill fyllningen stannat och osten fått lite färg. Toppa gärna pajerna med körsbärstomater och färsk rosmarin vid servering.
De här läckra pajerna med härlig smak av getost är underbara nygräddade och varma men fungerar också att servera kalla, till exempel på en buffé.
4 pers, 25 min
Sätt ugnen på 200°. Smält 100g smör och blanda med 2½ dl vetemjöl till en deg. Tryck ut degen i 4 portionspajformar, 15cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i 5 min. Skiva 2-3 kokta kalla potatisar och lägg i formarna. Skiva ½ liten purjo tunt och fördela över. Vispa ihop 1 ägg med 1 dl vispgrädde, lite salt och nymalen svartpeppar och häll över. Smula över ca 100g kantfri chèvre. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter ekker rill fyllningen stannat och osten fått lite färg. Toppa gärna pajerna med körsbärstomater och färsk rosmarin vid servering.
Kommentarer
Trackback