Pajer med getost och potatis

Från Allers nr 1 2010

De här läckra pajerna med härlig smak av getost är underbara nygräddade och varma men fungerar också att servera kalla, till exempel på en buffé.

4 pers, 25 min
Sätt ugnen på 200°. Smält 100g smör och blanda med 2½ dl vetemjöl till en deg. Tryck ut degen i 4 portionspajformar, 15cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i 5 min. Skiva 2-3 kokta kalla potatisar och lägg i formarna. Skiva ½ liten purjo tunt och fördela över. Vispa ihop 1 ägg med 1 dl vispgrädde, lite salt och nymalen svartpeppar och häll över. Smula över ca 100g kantfri chèvre. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter ekker rill fyllningen stannat och osten fått lite färg. Toppa gärna pajerna med körsbärstomater och färsk rosmarin vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0